Då har vi henta 12 nydlege kasjmirgeitekje:) Henta dei i dag i Geiranger, eg og mannen. Har sett dei inn til lamane, som var veldig nyfikne:) Håper lamane passer på knøtta mine i natt:)

Skal skrive meir, og kanskje legge inn nokre bilete også.)

Har foresten mjølka eine dexterkua mi, Solveig. For hand, spennande oppleving:) Resultatet er so longt: 0,5 liter 0,7 liter i går, og to gonger 2 dl ca i dag. Ho vil ikkje stå stille lenge nok så eg får ut alt, er overbevist om at der er meir mjølk i juret. Ho mista for kort tid sida ein kalv, og var ganske sprengd i juret, så eg trur det var difor ho var så tolmodig i går. Får prøve litt til på same måten i eit par dagar til, men fortsetter ho å vandre vekk og ikkje ville meir etter 2 dl, lyte eg gjere nokre tiltak:) For mjølk vil eg jo ha når det er slike gode moglegheiter for det:) Ps, Dottera mi digger den. 4 dl drakk ho fyrste dagen og den var ikkje separert, veldig god og feit:)
 
I går kveld henta eg og mannen min to kyr. Ei dexter ku, denne hadde desverre akkurat mist ein kalv. Dette er verkeleg kyr på min størrelse:) 90-110cm i skulderhøgde, og dermed betrakteleg mindre enn dei andre eg har. Ganske så tam også, fekk klappe heile den når den hadde hovuudet godt planta i kraftfor bøtta:) Uten den så vik den berre unda når eg kjem for nært.

Den andre kua er 50% dexter og 50% angus. Den er svær, litt større enn gallowayane mine til og med. Angus er ei kjøtferase som egner seg godt til økologisk drift, og er som dextera ei godkjend kjøtrase. Dei som vil lese meir om rasene kan gå inn på www.tyr.no. denne angus dexterkyra har ein bitteliten kalv, den er 75%dexter og 25 % angus. Denne vesle kalven jagde mine to store galloway kalver i går kveld, morosamt syn:) Flokken roa seg ganske fort ned utan tumultar, og ikngen hadde stukke av i dag tidleg:)

Dexterkua mi har horn, og blei dermed leiar i flokken med ein gong. I vertfall vik dei andre, mykje større kyrne unda matfatet når ho kjem. Men glea er nok kortvarig for henne. For no er mannen min og ein kompis på veg for å hente fleire kyr. 2 dexterkyr, ei drektig og ei med ein større kalv. Den drektige er leiarkyra der alle kyrne kjem i frå. Så denne vil nok verte leiar her og.

Fredag skal vi hente kasjmirgeiter. Bukk har eg funne, men den veit eg ikkje når vi skal hente.

Bilete skal eg leggje inn på galleriet ein av dagane, var litt for mørkt i går kveld til å ta skikkelege bilete.
 

Må ha telt feil fyste gongen eg telde kaninungene. For no er der fire levande igjen, og til sammen 3 døde. Dei fire som er igjen er i fin form, og byrjer å sjå ut som ordentlege kaniner:) Dottera mi kalla kaninungane fyste dagane for mus. Når dei fekk litt pels og lengre øre kalla ho dei kaninmus:) Likheita mellom nyfødde kaninunger og mus er foresten slåande, absolut ikkje noko vakkert syn. Har tatt nokre bilete av ein av kaninungane, og legg desse ut i galleriet:)

Elles skjer det lite for tida. septimus har ikkje jaga hønene sida han vart kastrert, og det meste er i det roligaste laget. Forutan grisane då som hyler som galne når dei ser oss, og tigger mat:) Går eg inn med forbøtta, eller i det heile tatt innafor gjerdet, går dei rundt beina som om dei skule vore små kattunger. Litt vanskleg å gå med rundt 30 kilos kattunger siklande rundt beina.

I det eg skulle finne ut kva merke sauene som hadde forvilla seg inn på dyrkamarka mi hadde, trakka eg nesten på noko rart i graset. Ein mellomliten fugl. Pusta, men det vor då omtrent det einaste den gjorde. Dette var på ein sti ikkje mange metera frå vegen, så det er godt mogleg den har vorte påkjørt. Eg snudde den opp ned og leita etter skader, men fann ingen ting. Om den er i sjokk eller er dødeleg såra får vise seg i morgon. Eg putta den inn i ei hue som har husa kyllingar før:) Og sette han fint oppå nokre pallar. Eg tok han ikkje med inn av den enkle grunn at det har eg gjort før... Med det resultat at ein sjokkskada fugl vakna til live og flaug på vindaugsruta frå innsida, og var heller vanskleg å fange. Så klok av skade får den vere ute i friluft. Håper berre ikkje katten min tek han. Står han so stille som han gjorde når eg haldt på med han vert nok ikkje det noko problem. Katten har teke sin del av smågnagarar og fuglar, og eg håper verkeleg her ikkje er noko som er utryddingstrua for han er ein god jegar. Et dei gjer han og.

Søknaden om villsauer er tatt opp igjen. Grunna ein telefon frå seljaren til behandlaren i mattilsynet, verkar ho no venlegare innstilt på villsau i erdalen. Så då er det berre å vente å sjå om den går i boks da...

Så til neste gong, god sommar! Vi opnar til hausten. Tek sikte på den fyrste helga etter skulane byrjer igjen.

 

Dia har fått kaninunger! Heile åtte stykker, men ein var død når eg fann dei. Det såg ut som den var fødd utanfor bolet. Utan syskena varmt høy og kaninull døydde nok den vesle av kulde i natt ikkje lenge etter fødselen. Eg fann ein kald unge i bolet og flytta denne til dei andre syskena. Eg er ikkje sikker på at Dia klarer å ta vare på dei, men ho må jo berre få gjere eit forsøk. Utruleg mange kaninunger til å vere fyste gangen! ikkje rart ho var stor! Angorakaniner er avla på på grunn av ulla, og difor har kullstørrelsen ikkje vore sett på som det viktigaste. Difor er ikkje store kull så vanleg hjå rasa.

Grisane koser seg, og roter i gjørma:) Dette er verkeleg intresanne dyr å følge med på! Eg har nesten bestemt meg for å behalde ei til to purker, hadde jo vore greit med grisunger sølv:)

Mosi har bedaglege dager for tida. Han er flytta til eit litt større beite med rennande vatn, på nedsida av vegen. Eg trur han koser seg her. Eg vurderer å skaffa han ein forrytter, så dersom nokon er intrisert, gje meg beskjed:) Eventuelt spør andre du trur kan vere intriserte.

Vi har tenkt meir på opningsdagen, og har kome fram til at vi tek den til hausten. Då har vi forhåpentlegvis kome meir i orden, fått alle dyra, og slepp å ha ei stress opning. Dessuten har vi fått eit par leide kommentarar om at vi ikkje må ha opning da, for då har dei ferie:) Så då håper vi på storoppmøte til hausten:)

Har hatt besøk av reven igjen... Klarte ikkje å halde hønene inne lenger, og har lete dei gå lause medan vi er ute å jobba på dagen, men eg finn berre nokre fjør frå den eine kvite italienaren min... Men no meinar eg at det er lov å jakte rev, så då håper eg nokon vil skyte han for oss. Det er nok raudrev i Noreg, så eg har ikkje dårleg samvit for å redusere denne bestanden.

Eg og mannen diskuterte dette med revehald. Vi har ein god del gamle betongrevehus på mellom to og tre kvadrat. Sidan reveoppdrett, altså pelsdyroppdrett er ei grein innafor landbruket, og det er historisk tilknytning her på garden, har vi kome fram til at vi må skaffe oss eit revepar. Eg tenkjer blårev eller kvitrev, sidan desse har det beste gemyttet for å kunne haldast i fangenskap. Dette er mutert fjellrev, og dei kan dele revir med andre rever. Dei vil sjølvsagt ha utegard som alle dei andre dyra

Berre å kome med komentarar eller liknande i "comments" feltet oppe til høgre:)