Vi vil igjen opne dørene våre fyrstkomande søndag, og håper på  knakande bra vær

12-15 som vanleg:). I det eg skriv er klekkinga i full gang i rugemaskina,  vi har mange kyllingar, til og med ein  påfuglkylling! Lamaen Rosita ber som ho bruker born til og med fjerde klasse, tørr du? Elles kan du sjå kyr, kaninar, høner, påfuglar, og marsvin hjå oss.  Du kan treffe dei fleste dyra utandørs. Vi har også ein stor lavvo med grill og duplo klossar. I kiosken sel vi nydelege sveler av lykkelege egg, kaffi, brus og fairtrade sjokolade.  Vi har sett litt av ein svært rar fugl siste veka, og eg har lese att akkurat denne legg store gullfarga egg. Sjokkokakkapappegøye heiter den, kanskje du finn egget? Velkomne skal de vere:)

Ja no har eg hatt ni fyste arbeidulykke som gjer at eg hamna på sjukehuset, ikkje innlagt da heldigvis... Vel slik går historia:
klokka 5 oh halv åtte i forgårs sprang eg ut å jaga ein reveunge. I natt, mørkt, vått og i pøsregnet fekk han tak i anna and... Eg hoppa i gummistøvlane og sprong for å redde henne. Dårleg kledt elles. Så kjende eg at eg miste balansen , og fekk nesten igjen balansen før eg snubla over ein stokk, stupte framover og tryna skikkelig. Nokre skrubbsår og ein veslefinger i ein veldig rar vinkel. Ingen av delane var lokt i det heile før eg såg at reven slapp ei levande and, men då blei fingeren veldig lok... Reven kom tilogmed tilbake å såg på meg, før fleire høglytte stygge gloser skremde den inn i skogen, der den atter ein gang skulle stire på meg. Vel vist du les dette rev: jegerprøva neste, og da dør du på fyste skot!

Barn og mann i bilen til legevakta. Litt draging i fingeren og den retta seg litt, og den verste smerta gav seg. I dag tok dei røntgen, og fekk konstantert eit trekanta brot i venstre veslefinger... Vel det er farleg å  vere bonde...

Får heldigvis hjelp av familie på søndag, så vi skal halde oppe med knallgode sveler likevel. Let oss ikkje stoppe av ein liten reveunge, den skal uansett ende som eit par han
 
Vi har då våre på ein liten hyttetur, og det var difor ikkje ope med oss i dag. Men om været er på vår side har vi ope neste søndag:) Håper att ingen kom og fann tom gard... Vi fann fyst ut når vi kom til hytta, som då ikkje hadde internett, at vi skulle vere der  tilogmed denne søndagen... Følg med i avisene, trur der kjem til å stå noko før neste open dag, men for sikkerheitsskuld legg egg det inn her og:)

Kyren, dei aller fleste av dei, er no på setera, og dei har halde seg der heile tida mens vi har vore vekke! Flott! Eg begynte å verte ein smule lei kyr som stakk av heile tida...

Kyllingar har og klekt, 8 nye i talet, men der ligg og 4 påfuglegg i rugemaskina, håper at nokre av dei klekker denne veka! Har nokre nye egg som og skal i maskina, så kyllingar har vi i heile sommar:) Andrikk har vi kjøpt, så vi håper på at janna and vil ruge ut nokre andungar for oss:)

God sommar! Vi skal halde ope ei veke i fellesferien og er planen, men venter på finevær og at mannen har ferie og:)